LAWATAN MAHABBAH DZUL IMAN QURANIC LIFESCHOOL KE PUSAT DAKWAH ISLAM NEGERI KEDAH

06 Dis, Alor Setar – Alhamdulillah, Dzul Iman Quranic LifeSchool (DzQLS) membuat lawatan mahabbah ke Pusat Dakwah Islam Negeri Kedah (PDIK) yang diketuai oleh Ustaz Muadz bin Ashroff selaku Mudir DzQLS. Lawatan ini turut disertai oleh Ustaz Hafsan bin Ismail, Ustazah Khairunnisa binti Bohari dan lapan orang pelajar lelaki dan perempuan.

Difahamkan lawatan DzQLS ke utara pada kali ini adalah untuk memberi pendedahan kepada para pelajar yang terpilih berkaitan pengajian dan pembelajaran al-Quran. Pegawai Tadbir PDIK, Ustaz Abdul Malik bin Che Haat diberi peluang untuk menyampaikan tausiyah berkaitan kepentingan mempelajari dan menjaga al-Quran kepada para ahli rombongan.

Pertemuan ini di akhiri dengan sesi lawatan sekitar PDIK dan sesi penyerahan cenderahati daripada pihak DzQLS kepada PDIK. PDIK khususnya dan YINK umumnya mengucapkan jutaan terima kasih kepada DzQLS di atas kesudian mengadakan lawatan mahabbah ke PDIK dan didoakan agar DzQLS akan terus maju dalam membina generasi yang cintakan al-Quran, berakhlak mulia dan sanggup berkorban untuk Agama Islam, bangsa dan Negara.

Leave a Reply